Corporatieplein

Corporatieplein

De wereld waarin woningcorporaties acteren, verandert snel. Huurders worden steeds veeleisender en verwachten bijvoorbeeld dat hun gegevens altijd inzichtelijk zijn via een 24/7 beschikbare portaalomgeving. Dit betekent dat de eisen die aan software gesteld worden, steeds hoger worden. Testen of de gebruikte ERP-pakketten doen wat ze moeten doen was altijd al belangrijk, maar is straks cruciaal. Tegelijkertijd staan budgetten onder druk en wordt de privacywetgeving steeds strenger waardoor gegevens van echte huurders niet meer gebruikt mogen worden om mee te testen.

Al deze ontwikkelingen samen, zorgen ervoor dat corporaties in de nabije toekomst massaal op zoek moeten naar betaalbare en betrouwbare alternatieven voor het gebruik van echte huurdergegevens in een testomgeving. Betaalbaar en betrouwbaar lijken in deze tegenstrijdige begrippen, maar wij denken dat ze uitstekend te combineren zijn!

Door een geautomatiseerd en onderhoudsarm proces in te richten waarmee je huurdergegevens anonimiseert, zorg je dat je kunt blijven testen zonder dat de privacy van de huurders in het gedrang komt. En als je dit dan ook nog op zo’n manier doet dat de oplossing zichzelf aanpast als er nieuwe privacygevoelige gegevens bijkomen, dan heb je iets moois in handen.

Dit klinkt misschien als toekomstmuziek, maar dit is dichterbij dan je denkt. Op dit moment zijn we samen met Eigen Haard en Portaal bezig om een oplossing te ontwikkelen die volledig geautomatiseerd zorgt voor geanonimiseerde huurdergegevens die over de hele keten gebruikt worden. De oplossing vindt de te anonimiseren gegevens helemaal zelfstandig. Je hoeft je dus niet druk te maken over waar ze staan en hoe je ze kunt anonimiseren. En bij een datamodelwijziging past de Datafactory zichzelf aan! Dat dit zorgt voor veel minder beheerskosten, zal duidelijk zijn. Op deze manier heb je als corporatie dus altijd de beschikking over betrouwbare, betaalbare en compliant gegevens.

Na de zomer is deze oplossing beschikbaar voor corporaties die Dynamics Empire gebruiken en aansluitend ook voor andere ERP-pakketten. Als EntrD zien wij daarom een toekomst voor ons waarin corporaties altijd en overal kunnen beschikken over betrouwbare gegevens. Of dit nu in Productie is of in een Test-of Opleidingsomgeving maakt straks niet meer uit!