Computable ICT Awards – EntrD driemaal genomineerd

Computable ICT Awards – EntrD driemaal genomineerd

EntrD heeft de eer om driemaal genomineerd te zijn voor de Computable ICT Awards 2019. Computable is een onafhankelijke website die zich richt op professionals, managers en ondernemingen in de ICT en de nieuwste ontwikkelingen in de sector op de voet volgt. De nominaties zijn bedoeld voor bedrijven die zich positief hebben onderscheiden op het gebied van innovatie en ontwikkeling. Voor 2019 is EntrD genomineerd voor de categorieën beste softwarebedrijf, beste security leverancier en beste Startup van het jaar. Bij de uitreiking op 29 oktober 2019 zullen de winnaars bekend gemaakt worden.

 

Creatief ondernemen op het snijvlak van privacy en big data

Sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) worden er strenge eisen gesteld aan de bescherming van privacy van consumenten. Tegelijkertijd is bij veel organisaties het besef ontstaan dat data het nieuwe goud is. Daarom ziet EntrD het als zijn missie om te zorgen dat gebruikers data op een veilige en betrouwbare manier maximaal kunnen benutten waarbij reputatieschade en datalekken voorkomen worden.

Om dit te bereiken, heeft EntrD speciale software ontwikkeld om waardevolle gegevens te anonimiseren, zodat ze veilig voor analyse, test, opleidings-en big data toepassingen gebruikt kunnen worden. Neem bijvoorbeeld een ziekenhuis dat medisch onderzoek doet. Hierbij zijn gegevens over leeftijd, geslacht, medicijngebruik belangrijk om inzicht in ziektes, symptomen en behandeling te krijgen. De door EntrD ontwikkelde software maskeert de gevoelige data, zodat deze niet meer naar een individu te herleiden is. Deze belangrijke innovatie is zowel goedgekeurd door ziekenhuizen als door onafhankelijke privacy officers.

 

3 nominaties, 3 oplossingen – Computable Award

De nominaties voor de Computable Awards 2019 zijn door directeur Eric Hoefman met veel enthousiasme ontvangen: “Genomineerd worden door Computable, en dan ook nog in drie categorieën, is een mooie bekroning van al het werk dat we sinds onze oprichting hebben verzet.”

Het lijkt voor de hand te liggen dat nominatie voor het beste sofware bedrijf en de beste startup samenkomen. Immers is EntrD slechts enkele jaren actief en kan zichzelf nu al rekenen tot partner van erkende grote bedrijven. Maar de eigenlijk kers op de taart is misschien wel de nominatie voor beste security leverancier. “Veiligheid is de corebusiness van de onderneming en het is mooi dat deze kerntaak zo wordt gewaardeerd”, aldus Hoefman.

Dit succes is te danken aan 3 belangrijke oplossingen voor de volgende vraagstukken:
● Hoe anonimiseer je gegevens optimaal met respect voor de privacy?
● Hoe kun je een reeks data zo verkleinen dat deze niet te complex wordt, maar dat de data wel geldige en representatieve resultaten opleveren?
● Hoe creëer je een gefingeerde dataset voor een bedrijf, zodat het zijn systemen kan testen met realistische gegevens zonder dat ‘echte’ data nodig zijn?

Met drie kernactiviteiten geeft EntrD in woord en daad antwoord, namelijk:

1. Datamasking
2. Data subsetten
3. Datageneratie

 

FileFactory

Als we Hoefman vragen op welke door EntrD ontwikkelde applicatie hij het meest trots is, dan noemt hij de recent gelanceerde FileFactory. Dit is een product waarmee documenten, dossiers en ingescande paspoorten, ID bewijzen en rijbewijzen gemaskeerd kunnen worden. “80% van alle data zit in documenten en dossiers. Dankzij de FileFactory kan ook deze data voortaan veilig gedeeld en gebruikt worden .”

Data is het nieuwe goud en EntrD Privacy Solutions ziet het als zijn missie om te zorgen dat gebruikers data maximaal kunt benutten en kunnen gebruiken waar en wanneer zij dat willen. Met de oplossingen van het bedrijf worden ook reputatieschade en datalekken voorkomen. Om tijd en geld te besparen wil EntrD organisaties in staat stellen om data slim te gebruiken. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om EntrD Privacy Solutions te nomineren in de categorie Securityleverancier, Softwareleverancier en Start-Up van het jaar.